MERKEL: EUROPA VA IEŞI DIN CRIZĂ MAI PUTERNICĂ

15.12.2011
Foto: operativno.com

Europa va ieşi din criză fiind şi ma puternică decît înainte. Dar numai în cazul în care europenii vor continua să meargă pe calea înăspririi controlului financiar.


Declaraţia a fost făcută de către cancelarul German Angela Merkel. Aceasta a prezentat, în faţa deputaţilor Bubdestagului, darea de seamă privind proiectul reformei bugetar-fiscale, aprobat la ultimul summit al UE.


Potrivit cancelarului, obiectivul de bază este restabilirea încrederii reciproce între guvernele naţionale şi organizaţiile europene internaţionale.


„Dacă vom urma consecvent calea creării unei uniuni fiscale stabilizatoare, dacă vom reuşi să creăm o adevărată uniune economică şi valutară şi astfel vom corecta erorile comise la crearea zonei euro, atunci Europa nu numai că va supravieţui crizei, dar va ieşi din ea şi mai puternică decît înainte.


Angela Merkel şi-a exprimat regretul în legătură cu refuzul Marii Britanii de a semna documentul, motiv pentru care reforma a fost adoptată în variantă restrînsă. Totodată, potrivit şefului guvernului german, Marea Britanie rămîne în continuare unul din cei mai idmportanţi membri ai UE şi nu este vorba despre o izolare politică sau financiară a Londrei.


Sursa: euronews

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.