MOLDOVENII DIN RUSIA SE POT ÎNREGISTRA ÎN REGIM ONLINE LA EVIDENȚĂ CONSULARĂ. AFLĂ CE SE ÎNTÎMPLĂ CU DATELE TALE PERSONALE!

08.04.2014
Foto: 1tv.ru

Migranții moldoveni din Rusia se pot înregistra în regim online pe site-ul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova la evidență consulară.

 

Înregistrarea la evidenţă consulară NU ESTE OBLIGATORIE. Acest serviciu consular este GRATUIT.

 

De ce trebuie sa te înregistrezi?

Înregistrarea la ambasadele şi consulatele Republicii Moldova permite ca acestea să cunoască despre aflarea temporară sau permanentă a cetăţenilor moldoveni într-un anumit stat şi să le ofere o gamă largă de servicii informaţionale precum:

 

-informarea despre cele mai importante evenimente din ţara de baştină dar şi țara gazdă;

-adresarea invitațiilor pentru participarea la acţiuni culturale şi de alt gen, desfăşurate de misiunea diplomatică;

-informarea despre situaţiile excepţionale sau de urgență ce îi vizează pe ei sau rudele/persoanele apropiate ale acestora (de exemplu, contactarea rudelor în cazuri de calamităţi naturale pentru asigurarea siguranţei acestora ş.a.).

 

Ce trebuie să faci pentru a fi luat la evidenţa consulară?

Pentru a fi luaţi la evidenţa consulară, cetăţenii Republicii Moldova, care călătoresc sau se stabilesc temporar sau permanent în străinătate, urmează să acceseze opţiunea "Includerea on-line la evidenţa consulară" şi sa completeze cîmpurile cu datele personale de contact solicitate.

 

Procedura de înregistrare la evidenţa consulară durează pînă la 3 zile lucrătoare, în decursul cărora persoana va primi o confirmare la adresa de e-mail indicată de solicitant.

Pe numele cetăţeanului se creează un cont individualizat care este gestionat nemijlocit de către cetăţean.

 

Cazurile de refuz

Ambasadele și consulatele refuză luarea la evidenţă consulară a cetăţenilor în următoarele cazuri:

1. solicitantul a prezentat intenţionat date eronate;

2. solicitantul a prezentat documente false. Decizia de refuz şi motivele pe care se întemeiază acesta i se comunică solicitantului, după posibilitate, în decurs de trei zile lucrătoare.

 

Ce se întîmplă cu datele personale?

Datele persoanele transmise în regim on-line ambasadelor şi consulatelor moldovenești sînt folosite de către acestea, în exclusivitate, pentru contactarea cetăţeanului înregistrat şi informarea lui despre diferite evenimente, situaţii excepţionale sau acţiuni care au tangenţă cu aflarea cetăţeanului în statul străin.

Ambasadele şi consulatele nu transmit datele personale ale cetăţenilor autorităţilor statelor străine, cum ar fi servicii migraţionale, fiscale, ordine publică etc. sau autorităţilor Republicii Moldova.

 

Datele personale sînt procesate doar cu acordul cetăţeanului.

 

Cetăţeanul care şi-a creat un cont de evidenţă consulară şi a transmis datele sale personale, poate în orice moment să anuleze contul său şi, astfel, datele lui personale vor fi şterse în regim automatizat din baza de date a ambasadei sau consulatului Republicii Moldova.

 

Reamintim că accesul la arhiva privind evidenţa consulară, sistemele informaţionale, precum şi la alte informaţii cu caracter confidenţial, se autorizează unui număr restrîns de membri ai personalului. Șefii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare sînt responsabili de asigurarea implementării procesului de evidenţă consulară.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.