QUEBECUL VA ACCEPTA 2800 DE CERERI DE EMIGRARE

18.01.2016
Pînă la 31 martie Quebecul va accepta 2800 de cereri de emigrare
 

Doriți să emigrați în Canada, provincia Quebec? Vă propunem să cunoașteți modificările legislative ce urmează a fi operate de către Ministerul Imigrării din Quebec în primăvara anului 2016.

 

Provincia introduce sistemul de tip Express Entry, similar aceluia de nivel federal prin intermediul proiectului de lege care reformează sistemul de imigrare în provincie.

 

Principala inovație pe care o introduce legea este modificarea sistemului de selecție a imigranților.

 

În cazul adoptării legii în forma actuală, persoanele interesate să emigreze în Quebec se vor înregistra în baza de date ce va centraliza toate candidaturile, iar Guvernul va alege apoi candidații care vor fi invitați să participe la etapele ulterioare ale procesului de imigrare.

 

Sistemul Canadian Express Entry a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Doritorii de a emigra în Canada (cu excepția acelora care vor să vină în Quebec) trebuie să acumuleze cît mai multe dintre cele 1200 de puncte posibile pentru a primi o invitație oficială să-și pregătească dosarul.

 

Pînă în prezent Quebecul are propriul său sistem de selecție a imigranților care urmează a fi modificat în conformitate cu schimbările legislative.

 

Provincia va mai accepta după modelul vechi cel puțin 2800 de cereri pentru certificatul de selecție CSQ (travailleur qualifié) exclusiv online în perioada 18 ianuarie – 31 martie 2016.

 

Totodată taxele de procesare a dosarelor în linii generale rămîn neschimbate în proiectul de lege depus la data de 2.12.2015 în Parlamentul Quebecului.

 

Mai multe informații referitoare la condițiile de emigrare în Canada pot fi vizualizate AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.