TOP 10 ATRACŢII TURISTICE VIENEZE

Foto: panoramio.com

Castelul Schönebrunn se află în fruntea celor mai cunoscute 10 atracţii turistice ale Vienei, Austria – Castelul Schoenbrunn este cel mai vizitat obiectiv turistic al Vienei. Locul doi îi revine grădinii zoologice, pe locul 3 s-a clasat „roata imensă” Riesenrad.


Pe treapta a patra a clasamentului se află Albertine – locul anual de întîlnire al tuturor celor pasionaţi de artă.


Lista este completată de apartamentele imperiale, alături de Muzeul Sissi de la Hofburg, Belvederul, turnul observator Donauturm, urmate de Muzeul de Ştiinţe Naturale şi Casa Mării.


Castelul Schönebrunn este fosta reşedinţă de vară a dinastiei imperiale Habsburg. Alături de multiplele construcţii adiacente şi parcul ce acoperă o suprafaţă vastă, datorită istoriei sale îndelungate şi bogate, aceasta reprezintă unul dintre cele mai importante monumente culturale ale Austriei.


Denumirea “Schönebrunn” provine de la cuvintele “Schöner Brunnen” (în traducere mot-a-mot – “foarte bine”). Prima atestare documentară despre acest edificiu datează din 1642. Pe parcursul ultimelor secole, castelul trecea prin moştenire de la un conducător al ţării la altul. Pînă în 1918, acesta era reşedinţa de vară a împăratului. Între anii 1744-1749, ansamblul a fost completat cu un frumos edificiu în stil baroc. Actualmente se consideră că Schönebrunn este construit în stil rococo. Printre cunoscuţii locatari ai acestuia s-au reprezentanţi ai familiilor imperiale au fost Maria Theresia cu familia ei, dar şi împăratul Frantz Joseph, cu soţia sa Elizabeta de Bavaria, supranumită „Sisi”.


Castelul este înconjurat de un parc vast, vizitatorii căruia pot vedea una dintre cele mai vechi grădini zoologice din lume, dar şi grădini decorative, terenuri de joc, labirinturi, se pot plimba prin grădina de vară, dar şi grădina botanică. Pe un teren vast din faţa castelului se află o mulţime de magazine alimentare şi prăvălii de suveniruri. Teritoriul complexului poate fi străbătut şi cu un trenuţ special. În 1996, castelul a fost inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Sursa: basetop.ru


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.