TURIȘTII CHINEZI ‒ CEI MAI DORIŢI

20.02.2013
Foto: tourprom.ru

Aceasta este principala tendință a turismului mondial în acest an. Cele mai apropiate ţări străine de „Imperiul Ceresc” (China) ‒ Macao, Taiwan, Hong Kong, Coreea, Japonia și Singapore - au fost de mult explorate și se bucură de popularitate printre chinezi. Acum este rîndul unor asemenea giganți precum ‒ Statele Unite, Australia, Marea Britanie să atragă cît mai activ turiştii chinezi spre aceste destinaţii în anul 2012. Iar lista acestor ţări se măreşte pe zi ce trece. Cel puțin 32 de țări (inclusiv Rusia), într-o anumită măsură au întreprins paşi pentru a atrage turiştii chinezi.


În anul 2012, conform datelor UNWTO, în lume erau mai mult 1 miliard de turiștii, iar cota Chinei în această listă constituia circa 80 milioane. În plus, turiștii chinezi nu se zgîrcesc în timpul vacanţelor ‒ cheltuielile pentru călătoriile în străinătate în China au crescut cu 30% în comparație cu anul 2011. Iar lumea încearcă să încurajeze la maxim oaspeții dragi ca să călătorească cît mai des. De la hoteluri, aeroporturi, centre comerciale și de divertisment, care au început de urgență să angajeze personal, care cunoaşte limba chineză, pînă la țări întregi, care-și schimbă politica regimului de vize pentru a o face mai loială pentru vizitatorii chinezi.


China – este cea de-a patra ca mărime piața turistică pentru Filipine: mai mult de 150 mii de chinezi au vizitat insulele în prima jumătate a anului 2012. Majoritatea chinezilor sînt interesați de insula Boracay. În anul 2013 Departamentul de Turism al Filipinelor a planificat desfăşurarea tîrgurilor și expozițiilor de turism în China, precum și organizarea itinerarelor de iniţiere pentru agențiile de voiaj și mass-media.


Cel mai apropiat de Filipine concurent – Malaiezia a mărit frecvenţa zborurilor din Guangzhou și Shanghai spre Kota Kinabalu, pentru a face față transportării unui flux tot mai mare de turişti. Ministerul Turismului din Malaiezia a înregistrat spre sfîrșitul anului 2012 sosirea a circa 1,5 milioane de turiști din China (mai mult decît din alte țări ale lumii).
 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.