RATINGUL CELOR MAI POPULARE MUZEE ŞI EXPOZIŢII DIN LUME

Foto: 1001facts.info

Cel mai popular muzeu din lume este considerat Louvre, care în 2011 a fost vizitat de 8,9 milioane de oameni. Cea mai vizitată expoziţie a fost proclamată „Lumea magică a lui Esher” din incinta Centrului Cultural al Băncii Braziliei de la Rio de Janeiro. Zilnic, aceasta bucura ochii a 10 mii de vizitatori.

 

Poziţia de lider în topul celor mai vizitate muzee din 2011, publicat de The Art Newspaper, îi revine în continuare celebrului Louvre. Anul trecut acesta a fost vizitat aproape 8,9 mil. persoane, cu o jumătate de milion mai mulţi decît în 2010.

 

Metropolitan Museum din New York, numărul vizitatorilor căruia a depăşit 16 mil., s-a clasat pe locul 2.

 

Completează primele cinci poziţii ale clasamentului trei muzee londoneze, care în 2011 s-au bucurat de 5 mil. şi mai mulţi vizitatori. Este vorba de British Museum (5,8 mil.), National Gallery of London (5,3 mil.) şi Tate Modern (4,8 mil.). Un rol important în atragerea vizitatorilor îl are şi faptul că intrarea în muzeele naţionale ale Marii Britanii este liberă.

 

Singurul reprezentant al Asiei – Muzeul Palatului Împărătesc din Thaibay, Taiwan, s-a clasat pe treapta a 7-a. Acesta a fost vizitat anul trecut de 3,8 mil. oameni. În Top 10 se află și cel mai popular Muzeu din Paris – Centre Pompidou, care, la fel ca Louvre, a reuşit să-şi mărească numărul de vizitatori. Deşi este departe de recordul înregistrat de Louvre, totuşi, numărul vizitatorilor în 2011 este unul destul de impunător – 3,6 mil. oameni (în 2010 — 3,1 mil.). Cît priveşte Muzeul Prado, acesta nu a fost inclus în primele 10 ale lumii. Şi asta în pofida faptului că numărul vizitatorilor creştea dinamic pe tot parcursul anului trecut, constituind 2,7 mil. oameni (comparativ cu 2,7 mil. în 2010).

 

Nici Muzeul de Stat Ermitaj, cel mai vizitat muzeu al Rusiei, nu a fost inclus în primele 10. Ermitajul totuşi cedează în faţa Muzeului Prado din Madrid, numărul anual al vizitatorilor constituind 2,5 mil. persoane.

 

Cea mai vizitată expoziţie a fost proclamată „Lumea magică a lui Esher” din incinta Centrului Cultural al Băncii Braziliei de la Rio de Janeiro. Zilnic, aceasta bucura ochii a 10 mii de vizitatori.

 

După materialele publicate de Дело

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.